İlgili Yazılar

Mac ve PC Arkadaşların Yeni Maceraları

parsifal

3 Yeni Mac reklamı aramıza katıldı. Keyfini çıkarın!

Linus Torvalds da Apple Macintosh Kullanmaya Başladı!

FZ

Zaman zaman Debian GNU/Linux geliştiricilerinin, James Gosling gibi UNIX, Java, vs. üstadlarının Apple tercih ettiklerini duyar, allah allah derdik, bir hikmeti, bir bildikleri var diye düşünürdük... Ancak son duyduğumuz haberden sonra daha ciddi düşünmeye başlamanın zamanı geldi!

14 yıl önceki USENET e-posta duyurusu ile x86 işlemci kullanan PC'lerde UNIX devrimini başlatan Linus Torvalds da Apple kullandığını itiraf etti! 2 GHz'lik bir G5 (yani PowerPC 970). Evet, artık şapkaları önümüze koyup yeniden düşünmenin zaman geldi. Torvalds'ı da kaybediyoruz galiba. Adam artık x86 için geliştirdiği linux çekirdek yamalarını test etmeden gönderiyormuş, başımıza taş yağacak! :-P

Apple-IBM ortaklığı ve G5 piyasada

Evil_Empire

G4 işlemcili bilgisayarını, Motorola ve IBM ortaklığıyla çıkaralı uzun süre geçen Apple, Power Mac G5 ile dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarını ürettiğini iddia ediyor.

IBM'in Power4 işlemcisi baz alınarak üretilen 64 bitlik işlemci, yine IBM fabrikalarında bakır kullanılarak üretiliyor. İşlemci, 1GHZ FSB, 8 GB fiziksel RAM adresleyebilme, 4 terabyte'a kadar RAM desteği ile geliyor.

OpenGL ve AQUA (MacOS X)

anonim

Apple çıkarmış olduğu MacOS X işletim sisteminde OpenGL´i çekirdeğe gömdü, böylelikle OpenGL uygulamaları daha performanslı ve hızlı çalışmakta.
MacOS X farklı bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor, arka planda BSD 4.4 çalışırken ön planda PDF destekli bir grafik ara birim, animated bir dock ve Internet Explorer 5. MacOS X üzerinde Dreamveawer, Macromedia Flash uygulamalarını kullanarak sayfanızı yapar ve direk MacOS X üzerinde apache klasörüne yaptıklarınızı yerleştirip MacOS X üzerindeki Apache Web Server ı kullanarak sayfanızı internete açabilirsiniz. http://www.apple.com/macosx/

Açık Kaynak NSA Ürünleri!

Zakkum

Son dönemlerde Amerikan istihbaratının ürettiği siber güvenlik ve saldırı içerikli yazılımların ifşa olmasından sonra yine ülkenin diğer bir istihbarat kurumu olan NSA'den bu sefer ters köşe bir hareket geldi. Kurum, bünyesindeki çalışmaların ürünü olan siber güvenlik ve benzeri konulardaki bazı yazımları açık kaynak olarak paylaştı. Favoriler arasına goSecure girer gibi.