1.474 Mp Yemin Töreni Fotoğrafı

0
parsifal
Fotoğrafçı David Bergman'ın Barack Obama'nın yemin töreninde Canon G10 fotoğraf makinesi ve Gigapan robot ayakla çektiği 220 fotoğrafın birleşmesiyle oluşturulmuş panoramik fotoğraf tif formatında yaklaşık 2 Gb yer kaplıyor.

İlgili Yazılar

FreeSBIE: FreeBSD Live CD

yuxel

Knoppix'in GNU/Linux'a yeni başlayanlar üzerindeki yaptığı etki tartışılmaz. Bu etkiyi FreeBSD üzerinde de görmek artık mümkün.FreeSBIE, FreeBSD'yi Live CD'ye taşıyan/taşımaya çalışan bir proje.
Ekran Görüntüleri : 1 2
Download : iso / md5
Paket Listesi

Kaynaklar :

http://www.freesbie.org/ http://www.livebsd.com/

Cinsiyet ve bilgi toplumu

e2e

Silicon.com'da yer alan Women turned off by technology's 'geeky' image başlıklı habere göre kadınlar, teknoloji-bilişimin erkekler için olduğunu, kendilerinin buralarda hoş karşılanmayacağını düşünüyorlar. Devlet destekli olarak, İngiltere, İtalya, İrlanda, İsviçre ve Norveç'te yapılan "Cinsiyet ve bilgi toplumu" başlıklı, bilgi teknolojilerinde cinsiyetler arası köprü olma hedefini taşıyan rapora dayandırılan haberde, kadınlarda, teknolojiyle uğraşanların zamanının çoğunu yatak odalarında kodlarla uğraşmak ya da online oyunlar oynamakla geçiren antisosyal erkeklerin işi olduğu gibi bir kanı olduğu belirtiliyor.

Mum yakmayı deneyelim: TDK gerekeni yaptı

jfever

Geçtigimiz günlerde FM'de hararetli tartışmalara neden olan Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek.. başlıklı haberde gelen yorumlardan birinde TDK sozlugunde bulunan isimler sozlugundeki sacmaliklardan bahsediliyordu.

Ayni sacma aciklamalari TDK sitesine girip kendim bizzat gordukten sonra sayfanin altinda bulunan bilgi edinme butonuna tiklayip durumu ozetlemistim. Bugun TDK tarafinda eposta yoluyla geri bildirim yapildi:

Herşeye rağmen Pozitif HAZİRAN sayısını çıkarttı!!!

adonis

Pozitif e-dergi tüm olumsuzluklara rağmen tam 230 sayfa bir dergi daha çıkarttı. Bakmak isteyenler için adres: http://www.pozitifpc.com

Yine 50 sayfaya yakın bir GNU/Linux içeriğine sahip.

20 yıl önce bugün: Çernobil!

larweda

26 Nisan 1986 saat 01:23`te, Çernobil Nükleer Santralinin 4 numaralı reaktörü infilak etti. Ortaya çıkan radyasyon miktarı, Hiroşima ve Nagasaki'de patlatılan atom bombalarından yaklaşık 100 kat daha fazla idi.
www.chernobyl.info sitesi, felaketin sonuçlarından, etkilenen insanlar için yapılan yardım eylemlerinin ve projelerinin detaylarını sunuyor. İlginç projelerden biri, felaketten 7 ay sonra kalan 200 ton radyoaktif yakıtı ve reaktör çekirdeğini korumak için yapılan (ve 20-30 yıl ömür biçilen) koruma kalkanının yerine, 100 yıl ömür biçilen ve yaklaşık 1 milyar dolara malolacak yeni koruma kalkanının inşası.