2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

0
xelon
Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.
Google'ın bir yıl önce açıkladığı 1 GB ücretsiz e-posta hesabından sonra, Yahoo ve Microsoft 4MB'lik e-posta alanından 250 MB'ye terfi etmişlerdi. Yahoo Nisan ayının sonunda ücretsiz 1 GB alan vereceğini bildirmişti. Bunun üzerine Google, Gmail'in 1. yılında e-posta alanını 2'ye katlayacağını, üyelerine 1 Nisan'a yakışır bir dille www.gmail.com adresinden bildirdi. Bunun üzerine Yahoo yetkilileri "1 GB'nin üzerinde verilecek olan boş alanlar Okyanusa bir kova su dökmeye benzer" yorumunu getirdi. Google yetkilileri ise şimdiden 1 GB'yi dolduran üyelerinin bulunduklarını bildirdiler.

Kaynak : GMail gives 2 GB+ of free storage space as a birthday gift

Görüşler

0
Ulath
Google ne yaparsa iyi yapar :). Google'ın arama motoru platformundaki üstünlüğünü diğer platformlarada taşıyacağından şüphem yok.(Hala Google Maps'in nasıl bu kadar mükemmel çalıştığı benim için muğlak :) ). Eğer google gibi şirketler olmasa(tabii ki open source'da dahil) diğer şirketler ellerindeki geri kalmış teknoloji ve yazılımları kullanıcılarına(bize) dayatmaya devam edecekler.
Açık kaynak kodu felsefesinin kıymeti şimdi daha iyi anlaşılıyor.
0
mentat
google ve acik kaynak alakasi?
0
Ulath
Yorum daha dikkatli okunursa görülecek ki, google'ın güzel işler yaparak diğer şirketleri güzel işler yapmaya sevk etmesi gibi open source ve free soft. foundation'ların da güzel işler yaparak diğer şirketleri güzel işler yapmaya zorladığına dikkat çekmek istenmektedir. "Linux, firefox ve daha niceleri olmasaydı acaba biz şu anda hangi seviyedeki yazılımları ve teknolojileri kullanmak zorunda kalırdık?" mevzuundan bahsedilmekte.
0
sleytr
Benzer şekilde eğer AMD (ya da başka bir üretici) olmasaydı AMD'yi 64bite erken geçmekle suçlayan Intel 2005 yılı için bize kaç "mhz" layık görürdü acaba? Aynı şey Nvidia ve ATI içinde geçerli...

Rekabetin her türlüsü güzel!
0
loker
E, adam (intel) haklı.... daha micros~1 64 bit için yazılımları dönüştüremedi... çıkartsan ne işe yarayacak... http://seminer.linux.org.tr 'de Frost'un bir lafı var, bilişim alanında hiç yanlış çıkmadı....
0
sleytr
O zaman ms'te daha ortada 64bit işlemci bile yok diye acele etmezdi. Firefox olmasa IE 7'yi Longhorn'dan önce çıkartmayacak olan ms, 64bitide yama ile sunmak yerine sonraki win sürümünü beklerdi muhtemelen...

gelişme sermayenin umrunda değil, önemli olan var olanı satarak olabildiğince çok para kazanmak. Bu nedenle bence "Rekabet = Gelişme".
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Evlere Şenlik!

cbc

İngilizce "Home Page" olarak adlandırılan, Türkçe'ye kelime kelime çevirirsek "Ev Sayfası" olarak adlandırabileceğimiz, kişisel site yapmanızı sağlayacak bir hizmet Google'dan sonunda geldi. "Evlere Şenlik"teki ev kelimesi de işte buradan geliyor.

Google Code

Soulblighter

Google, Google ile ilgili yazılım geliştirmek isteyen geliştiriciler için yeni bir portalı devreye soktu: Google Code. Google'ın bu yeni portalında Google uygulamalarının API'lerini ve yeni geliştirilmiş açık kaynak kodlu yazılımları bulabilirsiniz.

Google'da çalışmak için ne yapmalı?

FZ

Hiç köpek gezdirerek para kazandınız mı? Yalnız mı yoksa grupla mı çalışmayı tercih ediyorsunuz? Herhangi bir konuda dünya rekorunuz var mı? Doğru cevaplar size Google'da bir iş sağlayabilir.

'Kaliteli ve zeki' elemanlar çalıştıran arama motoru Google, seçeneklerini genişletti. Artık kitap yazan veya kendi kulübünü kuran insanlarla çalışmayı seçiyor. Google'ın hızla gelişen arama ve reklam bölümleri için daha fazla mühendis ve satış temsilcisine ihtiyaç var. Bu yüzden her ay eline ulaşan 100 bin başvurudan en pırıltılıları seçebilmek için otomatik bir yol başlattı. Başvuranların doldurduğu ayrıntılı online ankette, adayların davranış, kişilik özellikleri ve hayatı araştırılıyor.

Quaero, Avrupalı Arama Motoru!

turkix

DigitalMediaAsia'daki habere göre, Jacques Chirac'ın, Quaero adında Google ve Yahoo'ya rakip olacak Avrupalı yeni bir arama motoru geliştirilmesi konusunda Thomson, Deutsche Telekom ve France Telecom gibi şirketlerle temasları varmış. Jacques Chirac'ın Google'a açtığı ilk savaş değil bu; daha önce de Google Library projesini davalık etmişti.