Bill Gates'e Açık Protesto

0
meddah
Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
parsifal
Bakın geçen sene FM'de hangi haber yayınlanmış.
0
towsonu2003
Kim demis Cin komunist diye? Konusmayi protesto ede ede bir kisi etmis. Neyse, hic yoktan iyidir...
0
sametc
Zaman gazetesindeki habere dikkat ettinizmi: " 'bedava yazılım' isteyenlerce protesto edildi."
0
FZ
Belki kendileri de "bedava" yazılım kullandıklarındandır :) Ne kullanıyorlardı, FreeBSD? BedavaBSD? :)
0
anonim
çinin komünist olabilmesi için hala yönetimdeki insanlardan monarşik düşünceyi atması lazım biz burdan güzel güzel izliyoruz çinin komünist liğini ama kendi halkı nasıl tepki veriyor bilmiyoruz . :) her neyse dağıtmayalım. çinin şu an ki devlet yapısı ve yönetim biçibimi olduğu halde; bir kişinin bile, çin cumhurbaşkanının bill gates in evini ziyaret ettiği halde protesto edebilmesi büyük cesaret. belkide bazı sivri zekalılar ortamı yoklamak amaçlı saf birinin eline tutuşturup salmışlardır içeri kim bilir. çin falan değilde şu resimler şahane micro$$$oft ve chinux
0
anonim
ayrıca şunu da hemen burada dile getirelimde bill gates in çin ziyaretinin ve orda elde kalan malları satmaya çalışmasının amacı iki yılı aşkın süredir tamamlanması beklenen bi proje olan 100$ a laptop XO'nun hayata geçmesi ve bu yaz üretime başlaması diye düşünüyorum ve bu konudada ısrarlıyım çünkü çin dünyanın üçte birine sahip şu anda. Diğer linkler: laptop.org ve wiki.laptop
0
anonim
Kaba bir hareket olmus. Bunun gibi bir cok insan "acik kaynak - kapali kaynak" tartismasini "fenerbostan - gassaray" tartismasi gibi goruyor.

Bu tur kaba hareketler toplumun gozunde acik kaynak hareketinin liseli terbiyesiz cocuklarca savunuldugu tezini guclendiriyor. ki bu fanboy'lar cogunlukta oldukca haklilar da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sevgili Microsoft Windows

Challenger

Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.

Bu XML de neyin nesi ?

darkness

Kısa bir zaman öncesine kadar herhangi bir Veritabanı uygulamasından WEB üzerine bilgi aktarabilmek için ASP (Active Server Pages), OCX, DHTML gibi yöntemleri kullanıyorduk. Bu yöntemlerin her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardı. ASP uygulamalarının geliştirilmesi kolay olmasına rağmen çok büyük kapasiteli sorgulamalarda pek de verimli çalışmadığı biliniyor.

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

sundance

Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz

Opera 5 - Tarayıcı meselesi tamam, sıradaki!

butch

Uzunca bir süreden beri beklediğimiz Opera'nın yeni sürümünü indirdik - ki uzun sürmedi, çünkü sadece 2Mb - kurduk ve gördük ki artık "Şöyle adam gibi tarayıcımız olamadı bir türlü" diye dert yanmak için bir bahanemiz kalmadı.