CHDK ile Canon Fotograf Makinanızı Hayata Döndürün

0
auselen
CHDK yanı Canon Hacker's Development Kit ile Canon marka fotograf makinanız için ödediğiniz paranın karşılığını daha fazla alabilirsiniz.

CHDK bazı Canon fotograf makinaları için bir 'firmware' güçlendiricisi. CHDK ilk açılış sonrası makinanızın belleğine yerleşerek halihazırda bulunan özelliklere daha fazlasını ekleyen bir yazılımdır. (kaynak CHDK wiki)

Daha fazla bilgi için: http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

Görüşler

0
hayalci
Şirketlerin pazarlama yöntemlerinden ötürü, parasını verdiğiniz donanımın nasıl "yazılım aracılığıyla daha az özellikli" hale getirildiğini anlatan bir yazı, CHDK'den ve bu azaltılmış özellikleri nasıl geri alabileceğinizden bahsediyor.

http://www.fsf.org/blogs/community/antifeatures
0
auselen
"Coders Humiliate DSLR Kiddies"
0
sundance
Yaklaşık altı aydır Canon IXY 800 makinamda bu firmware'i kullanıyorum.

Resmen enfes. Cihazın özellikleri ve üzerindeki kontrolüm ciddi şekilde arttı.

Bu tür hareketleri ve buna imkan tanıyan cihazları her zaman destekliyoruz. Zaten hepsi de zaman içinde efsane oluyor:

Linksys WRT-54 : DD-WRT, OPEN WRT
$100'lık kablosuz erişim noktası, $1000'lık Cisco cihazların yapamadığı işleri yapabilir hale geldi. http://dd-wrt.com/dd-wrtv3/index.php

Wii : Homebrew:
Üstünde DVD olmasına rağmen, dvd oynatmanıza izin vermeyen Wii, Homebrewcular sayesinde, tam bir multimedya cihazı oldu (Merak edenler için söyleyeyim, üstünde Mplayer çalışıyor)
http://wiibrew.org/wiki/Main_Page


C-64DTV: Commodore 64 bağımlıları, direkt olarak televizyona bağlanabilen bu joystick'in içini açıp, onu dört dörtlük bir C-64 haline getirdiler.
http://picobay.com/dtv_wiki/index.php?title=C64_DTV_Hacking_Wiki

Bir ürünü piyasaya sürenlerin, nadir olarak o üründen maksimum faydalanılması kaygıları vardır. Önemli olan kar maksimizasyonudur. Bu yüzden de kullanıcıların davranışları, o ürüne gönül vermeleri bir ürünü efsane yapar.

Bir düşünün, eğer Internet bir şirketin icadı olsaydı, ya da e-mail. Nasıl olurdu sizce? (Ipucu: WAP ve SMS)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Robotlar Yarışıyor - Ödül: Bir Milyon Dolar

malkocoglu

İleri Savunma Araştırma Proje Bürosu DARPA, Internet'ten sonra yapay şöförlerde mi sanayiye kazandıracak? Umarız öyle olur. Şu bir gerçek ki, bir yarışma ve hedef kadar mühendisleri motive eden bir şey olamaz. DARPA'nın koyduğu yeni hedef, 300 millik bir arazinin bir robot araç tarafından kendi başına geçmesini öngörüyor.

TCP/IP destekleyen Lego!

FZ

Efsanevi Lego'nun efsanevi robotu Lego Mindstorms ile bir ilke daha imza atıldı ve söz konusu sistemin TCP/IP destekleyen bir versiyonu gerçekleştirildi.

Gayet minik bir TCP/IP stack uygulaması olan "uIP TCP/IP stack" sistemini Lego Mindstorms bilgisayarına entegre eden Olaf Christ'in anlattıklarına bakılacak olursa şu anda ancak sisteme ping çekebiliyoruz ancak Olaf, en kısa sürede basit bir web sunucuyu Lego Mindstorms bilgisayarı üzerinde çalıştırabileceğini iddia ediyor.

Atomik Duvar Saati

tongucyumruk

Duvarınızda asılı olan o eski, kolu bir sağa bir sola sallanan, yüz yıllık saat ne kadar hassas? New Scientist'in dediğine bakılırsa Rob Youngs'ınki bir atom saati kadar hassas... Düzenek bir adet duvar saati, bir kızılötesi algılayıcı ve bir adet atom saati alıcısı ve bir adet itici koldan oluşuyor. Kızılötesi alıcı duvar saatinin salınımlarını ölçer, atom saatinden alınan zamanla duvar saatinin salınımını karşılaştırır. Duvar saati geri kalmaya başladığında itici kol duvar saatinin kolunu hafifçe itekleyerek düzgün şekilde salınımını sürdürmesini sağlar.

Elektro-Çocuk Bilgisayarları Bozuyor

FZ

İlla ki hacker olmaya gerek yok!

Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.

Şimdikiler DeVeDe Kulak...

parsifal

9 Firma arasında imzalanan anlaşmaya göre yeni nesil DVD'ler 27 GB bilgi barındırabilecek. Bu da yaklaşık 13 saat film ediyor.
2004 gibi piyasaya çıkması düşünülen DVD'ler mavi lazer teknolojisi kullanacakmış...
Bizde 2008 gibi niyetlenmeye başlarız artık...(Fiyat açısından ;-))
Detaylı bilgi için