Fiveyears

Go 1.8 ile milisaniyeden kısa süren çöp toplamalar

3
tongucyumruk

Google'ın 2010 yılında, tam da biz çıkarıldığı günü gönül rahatlığıyla kutlayamayalım diye 10 Kasım'da duyurduğu programlama dili Go, bu sıralar yazılım geliştirme dünyasını ciddi biçimde sallıyor.

Generic'lerin eksikliği, hata yakalama konusundaki pek çok insana itici gelen yöntemleri gibi sebeplerle Go çok tartışılan bir dil olsa da herkesin kabul ettiği bir yönü var: Performans! Go ile yazılan programlar o kadar hızlı derleniyor ki özellikle web uygulamaları geliştirirken her dosya değiştiğinde yeniden herşeyi derleyip güncellemeleri anında görebilmek çok doğal bir akış haline geliyor.

Geliştirme sürecindeki hızıyla halihazırda bir ün sahibi olan dil, özellikle son sürümlerinde çöp toplama algoritmasına yapılan güncellemeler sayesinde çalışma performansı konusunda da hatırı sayılır bir performans kazanımı gösteriyor. En son bugün Go geliştiricilerinden Austin Clements golang-dev listesinde yaptığı duyuru ile milisaniyeden daha kısa süren çöp toplama süreçlerinin Go 1.8'in bir parçası haline geleceğini açıkladı.

Bakalım önümüzdeki günler Go için neler gösterecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Go öğrenmeye/kullanmaya değer bir dil mi? Özellikle profesyonel ortamda kullanmış fazlamesai'cilerden görüşlerini bekliyoruz.

Kapak resmi Renee French tarafından tasarlanmış Gopher logosundandır. Kaynak

İlgili Yazılar

Python'un Yaratıcısı Google'a Geçti

FZ

Jeremy Jones'tan aldığımız bir habere göre, Python'un yaratıcısı ve fikir önderi yazılım uzmanı Guido van Rossum da artık bir Google çalışanı. Konu ile ilgili olarak ilgili comp.lang.python tartışmasına bakılabilir.

SPeeDY

parsifal

Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.

Internet'te yükselen trendler: Perl

sundance

Google Zeitgeist'e göre, Haziran 2005'in en çok yapılan aramalarından biri "perl programming"miş.

Ama yooo, olur mu, perl, python, php bunların hepsinde azalma var, bunlar ölüyor, bunların hepsi eski teknoloji, sonunda hepsi .net olacak.

Demek ki öyle değilmiş...Google Zeitgest'de eğlenceli bir şeymiş.

Google' dan 'Simple' Programlama Dili

Tarık

Google tarafından daha çok Android uygulamaları yazmak için geliştirilmiş BASIC benzeri bir programlama dili.

Google: Aziz mi Şeytan Mı?

anonim

Artık Google ile ilgili haberleri okumaktan biz usandık fakat Google yeni ürünler çıkarmaktan usanmadı. Google'ın çıkardığı son son ürün Google Homepage API yardımıyla istenildiği şekilde web sayfaları düzenlenebilecek, tabii ki ajax ve atom teknolojileri üzerinden.

Detaylı bilgi için buraya, APIiçin buraya bakabilirsiniz.