Hatırlatma: Turing Day'08

0
fkoksal
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen Turing Günleri'nin yedincisi bu sene "Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim" üzerine. Etkinlik tamamen ücretsiz olup yarın (17 Mayıs Cumartesi) Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecektir. Taksim AKM'nin önünden 15 dakikada bir servis kalkacaktır.

Hepinizi bu güzel etkinliğe bekliyoruz.

Etkinlik web sitesi

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Duyuru

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin, bu yıl beşincisine ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen etkinliğe, her yıl özgür yazılım dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak katılıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında Ubuntu Topluluk Yöneticisi Jono Bacon ile Özgür Yazılım Vakfı genel danışmanı, Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Eben Moglen'de bulunuyor.

Başlıyoruz... 3... 2... 1...

tongucyumruk

Aslında bu yıl biraz daha erken yapacaktık ama, CERN'deki LHC'nin açılışını gölgede bırakmak istemedik. Evet, çeşit çeşit konukları, sunumları, atölyeleri ve çeşit çeşit oyunları ile Özgür Yazılım ve Linux Günleri yarın başlıyor.

Kimler var, hala sıkılmadıysanız hatırlatalım: Ubuntu'dan Matt Zimmerman, Google'dan Leslie Hawthorn, Mozdev'den Brian King, Fazlamesai'nin gizemli ismi FZ, güvenlik dünyasının tanınan ismi Hüzeyfe Önal... Kısacası herkes orada olacak. Ya siz?

MySQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. MySQL, özellikle web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan özgür bir veritabanı sunucusu. Seminerde MySQL sunucusu; tablo tipleri, kullanıcı yetkilendirmesi, sistem kayıtları, grafik arayüzü ve daha birçok yönü ile ele alınıyor.

Fatih Üniversitesi Bilişim Günleri...

ozmo

Fatih Üniversitesi Bilişim Kulübü ve EMK ortaklığıyla sektörel ve Open Source dünyasını ve gelişmeleri anlatan seminerler dizisi düzenleniyor.

29-30 Nisan, 1 Mayıs ve 05-06-07 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan seminerlerin içeriklerini haberin devamında bulabilirsiniz.

Geri Sayım Başladı, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek büyük buluşmaya sayılı günler kaldı. Etkinlik programı yavaş yavaş oluşmaya başladı. Miguel de Icaza'nın Mono ve Gnome projelerinden bahsedeceği etkinlikte, FSF Avrupa Başkanı Georg Greve "Özgür Yazılım ve GNU projesinin Ticari, Pratik ve Sosyolojik yönleri" ni anlatırken, Louis Suarez-Potts "Özgür Yazılım, Özgür Topluluklar? Başarıyla İşleyen Topluluklar Geliştirmek" konulu bir sunum yapacak.

Tabi sadece yabancı konuklar yok etkinlikte. Son günlerde adından sıkça bahsedilen Uludağ ekibi de etkinlikte olacak.