Mac Mini Üzerinde Debian GNU/Linux

0
Challenger
Apple tarafından geçtiğimiz ay duyurulan Mac Mini 499$' lık fiyatıyla birçok kişinin aklını çelmişti. Burada da sözü edilen Mac Mini üzerine Debian kurma fikrini William R. Sowerbutts gerçekleştirmiş ve güzel bir kurulum belgesi hazırlamış. İlgili belgeye http://www.sowerbutts.com/linux-mac-mini/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
bm
Size bir soru: niye ogretmenlerimiz yeni imkanlarla bunu alamiyor? Apple bu buyuklukteki pazara girmek icin kaca verirdi bunu sizce? (devletin icazet verdigi modeller aciklandi, uc tane notebook benim hatirladigim kadariyla).
0
sleytr
peki ya şu 500$ lık Linux Laptop ları gümrüksüz, vergisiz getirip satsalardi nasil olurdu.

hem neden laptop? ben farketmeden masaüstü bilgisayar kullanmayacak kadar zengin mi olduk?
0
bm
Bilgi edinme hakki basvurusu yapacak olan var mi konuda? Butun formlar matbu olarak 'arz ederim' diyor (pardon TDK'daki efendilerimize 'sunuyoruz'), benim sinirlerim yerinden oynuyor doldurmuyorum. Hesap sorarken hesap sordugu insani zorla kendi ustunde kabul ettigini beyan etmekten rahatsiz olmayan birisi belki yapar.
0
FZ
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=sa&haberno=2263&tarih=14/02/2005&ek_tarihi=14/02/2005
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian ile ISP kuruyoruz!

sundance

GNU/Linux dağıtımları içinde gerek sistemi gerekse gönüllülere dayanan geliştirme ekibinin yapısı açısından en kendine özgülerinden biri olan Debian için adım adım kurulum dökümanı...

Her bir aşamasındaki ekran görüntüleri ile bu dökümanı takip ederek

-Bind Dns Server
-Apache Web Server
-Postfix SMTP Server
-Qpoper Pop3 Server
-Proftpd
-MySQL ve daha bir çok uygulama ile

küçük çaplı bir ispnin verebileceği hemen her türlü hizmeti verebileceksiniz. Tabi bir de bant genişliği ve ISP sözleşmesi detayları var ;)

Debian kopyaları!

sundance

Debian GNU/Linux kullanmaya yeni başladınız, hala komutlara çok aşina değilsiniz, ya da bu özelliklere sahip bir tanıdığınızın her seferinde tar'ın argümanlarını size sormasından sıkıldınız. Gözünüz aydın, devamlı yanınızda bulunabilecek böyle bir kopya kağıdı birçok dilde

Aralarında Türkçe'de var, ama malesef erişilebilir değil, galiba çevirilmekte.

Yeni Zelanda Seçimler için Seçimini Yaptı: Debian GNU/Linux ve PostgreSQL

FZ

Yeni Zelanda Seçim Kayıt Merkezi bilgi işlem altyapısını değiştirdi ve Debian GNU/Linux tabanlı sunucular üzerinde çalışan PostgreSQL çözümünde karar kıldı.

Catalyst IT danışmanlığında gerçekleştirilen çözüm Visual Basic ve Oracle ile çalışan eski sistemin yerine geçti.

Debian Volatile deposu !

sundance

Debian Camiası, özellikle sistem adminlerin yoğun ihtiyaç duyduğu "can alıcı yazılımların en güncel hallerini" tutmak amacıyla Debian Volatile deposunu oluşturdu.

İlk aşamada virüs tarayıcılar ve antispam filtreleri gibi güncelliği önemli programları programların bulunacağı bu depo, Debian'ın "sağlam ama güncel olmaması" durumunu biraz olsun hafifleteceğe benziyor.

Bu konuda yakınanların dertlerine büyük ölçüde deva olacak bir diğer site ise Backports.org

Debian İçin Google SoC 2007 Projeleri

FZ

Son haberlere göre Debian projesi yöneticiliğinde Google'ın Summer of Code etkinliğinde çeşitli projeler geliştirilecek.

Detayların ilgili wiki sayfasından takip edilebileceği Debian SoC etkinliğinde veri yönetimi, QEMU işlevselliği, güvenlik, BitTorrent gibi konularla ilgili 9 farklı yazılım projesi yer alıyor.