Microsoft Office Kullanıcıları, Dikkat!

0
FZ
W97M.Killboot virüsü Master Boot Record'a yazıyor.

Antivirüs firması Symantec, Microsoft Word kullanıcılarını hedefleyen yeni bir virüs konusunda kamuoyunu uyardı.

Söz konusu virüs bilgisayardaki harddisklerin Master Boot Record (MBR) bölümünü bozuyor (ve böylece de bilgisayarın açılmasını engelliyor).

W97M.Killboot olarak isimlendirilen virüs mevcut Word belgesine bulaştığı gibi bu belge kapatılır kapatılmaz Normal.dot isimli şablona da bulaşıyor. Yani kapatılan her belge virüsü taşımaya başlıyor.
Virüs aynı zamanda C:Setver.exe diye bir dosya da oluşturuyor.

Bu dosya çalıştırılırsa viral kod MBR'ye yazılıyor ve böylece diğer tüm disklerdeki MBR'lerin sıfırlarla doldurularak bozulmasının önü açılmış oluyor.

FZ'nin notu: Gördüğümüz kadarı ile Microsoft Office sadece ofis personelinde üretkenlik artışı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda tembel virüs yazarları içinde süper bir üretkenlik artışına yol açıyor. Bu geniş vizyonunda ötürü Microsoft'a teşekkür ediyoruz, sadece son kullanıcıyı değil virüs yazarını da düşünen ve işleri kolayştıran bu firma daha nice övgüleri hak ediyor :) Artık virüs yazmak için sabahlara kadar Assembler öğrenmeye gerek yok! Uykusuz gecelere son! :-P

Görüşler

0
Challenger
Microsoft' a bir teşekkür de ben etmek istiyorum. Özellikle şu web sayfalarına ya da e-postalarla gelen solucanlar konusunda. IE' nin bu solucanlara kardeşçe kucak açması sayesinde sistemleri çalışmaz hale gelen windoze kullanıcıları benim fazlamesai yapmama neden oluyorlar ama fazla para kazanmamı da sağlıyorlar.

Microsoft' a bu ve bunun gibi bol açıklı yazılımlar geliştirdiği için çok teşekkür ediyorum. İnsanları kendi sistemlerini kullanmaya mecbur bırakıp sonra da kendilerine hayır duaları edip alternatif sistemlere geçiş yapmalarını sağlıyorlar ya, helal olsun!

Microsoft' a başarılarının devamını diler ve nice sorunlu yazılım geliştirmelerini temenni ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Sistemler ve Güvenlik - 2

FZ

"Güvenlik de tıpkı doğruluk gibi bir sisteme sonradan eklenebilecek bir özellik değildir." Andrew S. Tanenbaum

Öncelikle bu yazıya başlayıp da 1. bölümü okumamış olanlara durmalarını ve hemen dönüp http://fazlamesai.net/makale.php3?sid=1107 adresindeki 1. bölümü okumalarını tavsiye ediyorum. Oradaki uygulamaları, bilgileri pratik olarak sindirdikten sonra buradan devam edebilirler.

Rapid7, Metasploit’i Satın Aldı

anonim

Türkiye satışlarını, Endersys’in yaptığı önde gelen “bütünleşik zayıflık tarama sistemi” üreticisi Rapid7, dünyanın en geniş exploit veritabanına sahip açık kod “penetration test framework” Metasploit projesini satın aldı.

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.

Netsec Güvenlik Bülteni: Sayı 30 – 18.07.2010

anonim

Netsec ağ ve bilgi güvenliği listesi üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 30. sayısı çıktı.

Visa&Mastercard Hacked !

anonim

İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.