¶napster 0.85 alpha

0
larweda
¶napster, (pinapster) aylarca bilgisayar dünyasının çalkalanmasına yol açan, Metallica'nın dava açmasıyla daha da ünlenmiş olan ünlü Napster istemcisinin Java sürümü. Browser üzerinden kullanılan kullanıcı arabirimi, klasik Windows Napster'ının kullanıcı arabirimine çok benziyor, ayrıca da klasik Napster'a göre birçok yararlı ekleme de yapılmış. Mesela dosyalara kalınan yerden devam etme (resuming) ve transfer sınırı koyma şansı getirilmiş.
0.85 versiyonundaki yenilikler: dosya listeleri için sıralama eklenmiş (arama listesi, kütüphane ve hotlist). Chat modülündeki ufak bir hata düzeltilmiş. (her programın yeni sürümünde bu tarz ufak! hata düzeltmeleri olur ya, adet bozulmasın diye) Ayrıca otomatik güncelleme işlevi tekrar tasarlanmış. Bu sürümü kullandığınız zaman sistem kendisinin yeni sürümlerinin yayınlanıp yayınlanmadığını ve nereden indirilebileceğini otomatik olarak araştırıp buluyor.
Sonuçta Napster kullanmayı sevenler, (sevmeyen var mı?) ve sadece Windows ortamına bağımlı olmak istemeyenler için bir çözüm olarak düşünülebilecek bir hareket ¶napster 0.85 alpha.
Bir hatırlatma: Bu java programını kullanabilmek için isteminizdeki JDK (Java Development Kit) sürümünün 1.2'den daha yüksek olması gerekiyor.

İndirilebilecek adres:
http://www.vis.ethz.ch/~andi/pinapster/download.php3

Programın anasayfası:
http://www.vis.ethz.ch/~andi/pinapster/

İlgili Yazılar

sun.misc.Unsafe ve Jigsaw Projesi

tongucyumruk

Java dünyasını biraz takip eden herkesin dikkatini çekmiştir, son dönemde Java 9 ve Jigsaw projesinin getireceği modüler yapı ile birlikte sun.misc.Unsafe lafı gitgide daha çok duyulur oldu. Peki nedir bu sun.misc.Unsafe?

Mykhailo Kozik'in bu makalesinde detaylı bir şekilde açıkladığı üzere, sun.misc.Unsafe JVM'in bellek koruması ile ilgili garantilerini altüst etmenizi sağlayan bir Java...

JSF ve Olay Yakalayıcılar

anonim

Bir süredir JSF olay yakalayıcılar (event listeners) ile ilgili aklıma takılan bir soru vardı. JSF gibi tamamen sunucu taraflı olduğu idda edilen bir teknolojide olay yakalama işlemi nasıl gerçekleşiyordu? Bu durum kullanıcı tarafın da javascript kullanımı gerektirir miydi? Eğer gerektiriyorsa o zaman nerde kaldı tamamen sunucu taraflı uygulama geliştirme konsepti?

Sonuç olarak bu soruya j2ee-tr listesinde Bora Güngören'in verdiği yanıtları derleyerek kısa bir bilgi notu oluşturdum. Faydalı olması dileğiyle...

JBuilder'ın Kodları Açılmıyor

freethings

Geçtiğimiz günlerde Borland'dan bir bilgi verilmemesine karşın TheRegister.com'da geçen, Borland JBuilder'ın kaynak kodlarının açılacağı haberi, Borland tarafından doğrulanmadı.

Sunum - JSF'yi (Java Server Faces) ilk elden dinleyin

anonim

Konu: JSF (JavaServer Faces) ve Facelets

Tarih: 4 Aralık Pazartesi / 12:30 - 14:00

Yer: ODTU Teknokent Ikizler Binası Seminer Salonu Serbest Katılım

İçerik

JSF hakkında genel bilgi : UIComponents,Managed Beans,Event Handling,Navigation,Ajax ve JSF, Apache MyFaces
Facelets : JSF ve Facelets , Templating , Composition , Expression Functions, Custom Components

JSF'ye İnanın !

anonim

Aslında daha sade bir başlık koymak istiyordum paylaşmak isteğim iki jsf makalesi için. Ancak jsf'ye giriş niteliği taşıyan bu makalenin başlığı "JSF for nonbelievers" olunca yazının başlığı da kendilinden belli oldu.

Bu ilk makaleyi okuyup. "Her şey iyi güzel nasıl özelleştiririm bu jsf'yi" diyenler içinse bu makale faydalı olacaktır.