Nokia Trolltech'i Satın Aldı

0
erika
Küçük Open Source üreten yazılım firmaları çok başarılı olunca hemen büyükler tarafından satın alınıyor: Nokia Buys Trolltech

Haberde de belirtildiği gibi Trolltech şirketi Skype, Gogle Earth, Adobe Photoshop Elements, ve daha başka pek çok ürünün grafik arayüzlerinin geliştirilmesinde kullanılan dünyaca meşhur Qt kütüphanesini geliştiren firma.

Görüşler

0
deathline
Motorola linux tabanlı telefonlarında qt arayüzünü kullanıyordu, hatta trolltech ile anlaşıp motomagx adlı c/c++ tabanlı uygulama geliştirmek için bir sdk yayınlayacaktı , bakalım bu sdk çıkabilecek mi?

Birde başlık Nokia olacaktı.
0
emresokullu
Kucuk mu?
0
FZ
Mesela Trolltech ile Nokia'yı kıyaslasak, veya bir başka açık kodlu ürün geliştiren firma olan Red Hat ile Trolltech'i kıyaslasak...

Ve sorsak: Büyük ise neye göre, kime göre büyük? Neye kıyasla?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sony'nin yarattığı çalkantının dinmesine daha çok var...

conan

Şurada daha önce değinmiştik. Konu kişisel bloglardan, bilgisayar basınına ve daha sonra ana basına taşınan konuların belki de en güzel örneği. Bruce Schneier'in Sony'nin yediği bu halt konusunda söyleyecekleri bitmedi. :) Bu adreste enfes bir özet geçmiş üstad.

Yazıdan bazı çarpıcı cümleler:
- The only thing that makes this rootkit legitimate is that a multinational corporation put it on your computer, not a criminal organization.
Bu rootkit'i haklı kılan tek şey bir suç örgütü tarafından değil, çokuluslu bir şirket tarafından sisteminize yerleştirilmiş olması.

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

ixir kapandı :)

anonim

ixir, bireysel internet erişimi pazarından çekildiğini ve mevcut abonelerini superonline`a devredeceğini açıkladı. Ntvmsnbc`de yer alan habere göre kararın, "internet pazarının karlı ve verimli bir sektör haline gelmesi yönünde önemli bir adım olması" bekleniyormuş :-)

haberler: ixir , ntvmsnbc

AB´de Eğitime Türk İmzası

FZ

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.

Sessizlik Makinası

fly

http://www.newscientist.com adresinde yazan habere göre, İngiliz bilim adamları ortamdaki istenmeyen sesleri yokedecek bir 'sessizlik makinası' üzerinde çalışıyorlar.
Sistem istenmeyen sesleri analiz ediyor ve anti-ses adı verilen sinyaller üreterek sessiz bir ortam yaratıyor.