Ruby ve Rails Dünyasından

0
anonim
Sözü fazla uzatmadan kısa günün sonunda net aleminde Ruby ve Rails ile ilgili hatırlanması gereken notlarımıza bir bakalım.

* Murat Çeliker in yazdığı ilk türkçe Ruby on Rails kılavuzu'nun birinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.
* Aslen bir java idesi olarak başlayan jedit projesine Ruby ile güzelliklerini katan eklentileri burada bulabilirsiniz.
*Migrating data and schema videosunda anlatılan kodlara buradan ulaşabilirsiniz.
* Son olarak Atilla ÖZGÜR ün yazdığı Web Application Testing in Ruby ( WATIR ) ve SQL Enjeksiyon ve Watir başlıklı makalelerde oldukça ilgi çekici ve faydalı...

Görüşler

0
anonim
1. ve 3. linklerde bir sorun oluşmuş. 1. maddenin 2. linki burada 3. maddedeki kod linki ise burada
0
anonim
Ayrıca gecenin ilerleyen saatlerinde rastladığım başka bir güzel rails linki. Yazdığınız uygulamaya çoklu dil desteği vermeniz için 10 kolay adım.
0
anonim
Bir habere bu kadar çok ek yapmamak lazım ama zaman karşılaştığım bir soru, " Rails desteği veren hosting firması var mı ? " Evet var hem de Türkiye'de kendilerine buradan ulaşabilirsiniz. Bende bu fırsattan istifade vizyonlarından dolayı firmayı tebrik etmek istiyorum.
0
librid
Çok güzel. Bu tip derlemelere devam edersek yakında rubygarden'da bir ayrıntılı bir Türkçe wiki sayfası hazırlanabilir.
Bu arada yorumdaki hosting firması linkinde typo olmuş, çalışan link: http://planev.com/plans-depo.html
0
anonim
Hmm güzel seçenekler sunan bir firma. Özelliklede ücretsiz web alanı servislerini denemeyi düşünüyorum. Bu sayede python ile web programlama konusunda önemli bir adım atabileceğim. Link için sağolun.

Not: RoR için verilen link Python'cuya yaradı. Neye niyet, neye kısmet :). Hem zaten önemli olan kod, dili ne olursa olsun ;).
0
anonim
Sonuna .net eki gelmediği sürece bütün diller bizim yabancı yok aramızda :)
0
eof
Sunucuları Amerika'da. Yurtdışında zaten seçenek bakımından problem yok. İlk tercihim TextDrive bu durumda. Türkiye internet omurgası üzerinde Rails hosting hâlâ yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby On Rails Reklamları

meddah

Rails Envy ekibi, Apple'ın PC ve Mac reklamlarından ilham alarak çok hoş RoR reklamları hazırlanmış. Peki kime karşı dersiniz;
Ruby on Rails vs PHP
Ruby on Rails vs Java

Ruby Yüklemeden Ruby Çalışın

FZ

Ruby ismi epey popüler bugünlerde, iyi ama yeni bir dil ilginizi çekti diye bilgisayarınıza kurmanız şart mı? Internet ve 1 adet tarayıcı dururken neden değerli makinanızın değerli diskine bir şeyler kurasınız ki?

Try Ruby sitesine gidin ve sadece web tarayıcınızı kullanarak, sitedeki etkileşimli öğretici sistem aracılığı ile ilk Ruby deneyimlerinizi edinin!

EclipseCon 2006: En iyi Geliştirici Aracı Ödülü RadRails'in

anonim

Rails 1.0 ve Agile Web Development with Rails kitabının Jolt ödüllerini kazanmalarından sonra Rails ile ilgili bir başka araç daha birinci geldi.

Rails için Eclipse platformu üzerinde çalışan bir entegre geliştirme ortamı olan RadRails, Ruby on Rails sitesinde de kullanılması tavsiye edilen editörlerin arasında gösteriliyor.

Rehber: ActiveRecord modellerini projeler arası paylaştırmak

murat

Günümüzde microservis, dağıtık uygulamalar.. vs popüler olmaktan ziyade, otomatik ölçeklenen uygulamalar geliştirmek için gerekli bir yaklaşım halini aldı. Geliştirdiğimiz uygulamanın farklı görevleri olan kısımlarını farklı uygulamalar olarak dağıtabilmek için projeleri bölmeye başladık. Ben de böyle bir ihtiyaçtan yola çıkıp kompleks bir yapısı olan ve refactor gerektiren bir rails...

IBM'den Ruby'ye destek

anonim

IBM, Rails ile DB2 veritabanı kullanacak gelişticiler için özel bir araç seti hazırlamış.

IBM gibi önemli bir firma Ruby on Rails'i kendi ürünü için desteklerken hala kafasını kuma gömen kaldıysa onlar için uyanmanın vakti gelmiş demektir ;)