SCiB, Li-Ion'a Karşı!

0
parsifal
Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.

Görüşler

0
anonim
50 amper akima kadar guvenle sars edilebiliyormus. Yani kisaca bukadar cabuk dolmasinin sebebi 50 ampere (yanlis bilmiyorsam standart sehir akiminin 25 misli) dayanabilmesi denebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wikipedia dünya basınını kandırdı!

FZ

Oscar ödüllü Fransız besteci Maurice Jarre, geçen Martta ölümünden sonra bazı uluslararası büyük gazetelerde çıkan anma yazılarına göre, "Öldüğümde hala kafamda çalan son bir vals olacak" demişti.

Ancak gazeteler bu şık cümleyi, internete bağlanabilen herkesin, istediğini yazıp, düzeltip, ekleyebildiği açık ansiklopedi Wikipedia’dan almışlardı.

Guardian, Independent gibi ünlü gazeteler ile BBC Music Magazine ve Daily Mail gazetesinin internet siteleri, yayımladıkları anma yazılarına koydukları bu cümleyi, internete bilgi kaynağı olarak güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu göstermek isteyen İrlandalı bir öğrenci uydurmuştu.

One Laptop Per Child: Türkiye'ye Satış Başladı

auselen

Amerikan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) organizasyonunun Üçüncü Dünya ülkelerinde yaşayan çocukları hedef alacak şekilde geliştirdiği XO dizüstü bilgisayarlar, dünden itibaren Amazon.com aracılığıyla Türkiye'den de müşterilere satılmaya başlandı.

Terörist saldırıların Internet kullanımı üzerindeki etkileri

larweda

Cnet'te yer alan bir habere göre, arama motorlarının en çok aranan kelimeleri sex, britney spears, pamela anderson, backstreet boys olmaktan çıkıp, World Trade Center, BBC, Pentagon, Osama bin Laden, Taliban, American Flag, FBI, American Airlines ve American Red Cross arama motorlarının en popüler kelimeleri haline gelmişler. Ve ilginç bir şekilde "Nostradamus" ta bunların arasında.

Ek olarak, kullanıcıların basit ingilizce sorular sormalarına izin veren bir arama motoru olan Jeeves'e geçen hafta en yoğun gelen soru da şu şekilde: "Where is the World Trade Center?", yani "Dünya Ticaret Merkezi nerededir?".

Dünya artık Osama bin Laden'in Pamela Anderson'dan daha ünlü olduğu bir yer.

Prof. Dr. Erdal İnönü´ye Dev Madalya

FZ

Eski Türk Fizik Derneği Başkanı ve Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdal İnönü'nün 'Wigner Madalyası'yla ödüllendirildiği açıklandı. 'Wigner madalyası' fizik alanında Nobel'den sonra en önemli ödül kabul ediliyor.

Grup Teorisi ve Temel Fizik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Arno Bohm, 2004 Wigner Madalyası'nın İnönü'ye verileceğini açıkladı. İnönü madalyasını 2-6 Ağustos 2004 tarihlerinde Meksika'da yapılacak 'Fizikte Grup Kuramı Metotları 25. Ululararası Kollokyumu'nda düzenlenecek törende alacak.

Wigner Madalyası, ünlü Macar asıllı ABD'li Fizikçi Eugene Paul Wigner adına veriliyor. Madalya, 'Grup Kuramı'nı kullanarak fizik alanında en önde gelen katkıları ödüllendirmeyi amaçlıyor.

Detaylar için tıklayın.

Pixele dayalı reklamcılık yeni bir boyut kazandı.

anonim

Milliondollarhomepage sitesiyle hayatımıza giren "pixel-site" mantığı, Iki Türk öğrencinin projeyi geliştirmeleri ile artık "tematik" bir görünüme kavuştu. Şu an sadece Ingilizce şekli ile kullanıcılara ulaşan websitesi, yakında "Reklam şehri" olarak da yayımlanacak.