Simcity 4

0
conan
Yeni Simcity'miz hayırlı olsun. 4. sürümüyle yeniden doğan Simcity, web sitesinden gördüğüm kadarıyla büyük bir adım atarak simcitycilikte inanılmaz gelişmelere imza atmış :)
Aslında benim değinmek istediğim nokta oyunun kendisinden çok oyunun web sayfasında geliştiricilerinin ağzından yazılmış özellikleri. Örnegin yazılım mühendisi Alex Peck'in çok güzel bir trafik simulasyonu yazısı var. Yazı kesinlikle teknik bir simülasyon makalesi değil, ama benim oldukça ilgimi çekti.

Aynı şekilde kullanıcı arabirim tasarımı yapan Christian Stratton'ın da oyunun arabirimi hakkında ilginç bir yazısını buradan okuyabilirsiniz. Buna benzer birçok yazıyı ise sitenin About Simcity 4 kısmında bulabilirsiniz. (Cidden birçok yazı var :)

Oyunun web sitesi iki flash bi wallpaper şeklinde cilalanmış ve içerik açısından fakir bir site değil. Genelde oyun sitelerini güzel yapan şey oyunu oynayanların katılımıyla oluşturulan forum gibi interaktif alanlardır. Ama Maxis (ya da EA) bu sefer oyunun dizaynından, yazılımına kadar içeriden bilgiler hazırlayarak insanlara sunmuş. Bu, benim bildigim kadariyla ilk defa gerçekleşiyor. (iD gibi firmalari saymıyorum tabii ki)

Ne diyelim, darısı diğer oyun firmalarının başına :)

Görüşler

0
anonim
Yıllardan beri oynadığımız ilk versiyonunda kare seklınde evlerle saatlerce şehir kurmaya çalıştığımız, simcity2000 geldiğinde yuh bu kadarda olmaz deyip hayranlıkta baktığımız, sonra simcity3000 ile biraz sevinip ama eksikler var dediğimiz bu efsane oyunun eksiksiz ve gercekten muhtesem bir grafik detayı olan son versiyonu Simcity4 görüp sitesini yapmamak olmazdı, ve bizde çok kısa bir zamanda sitenin dizaynını bitirip siteyi açtık. Oyun daha çok yeni olduğu için içeriği gün geçtikçe sizinde yardımlarınızla artacak. Sitemize Gelin ve Forum bölümüne üye olun bu yeni simcity de konuşulacak çok şey var.

Http://www.sc4turkey.com

Sc4turkey Web Team
0
ozlem
tek istediğim diğer citylerle nasıl baglantı kurucagımı ogrenmek ve de yetistirdigim urunleri diger citylere satıp satamayacagımı anlamak lutfen yardımcı olun ayrıca yaptıgım fabrikalar bir sure sonra kapkara oluyor...
0
FZ
2005'in en eğlenceli FM yorumları listesindeki ilk aday belli oldu! :)

Evet, var mı SimCity uzmanı olan?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Brood War 1.08 Çok Şey Değiştirecek

sundance

Hala sabahlara kadar Starcraft`mı oynuyorsunuz ? `Aradan bir on yıl daha geçse bile bu oyun eskimez`diyenlerden misiniz ?

O zaman sıkı durun BroodWar 1.08 patch geliyor
Hem de inanılmaz özelliklerle... Daha sonra izlenebilen oyun kayıtları, oyun sırasında sesli chat ve daha birsürü şey

HL2 - Kötü Son...

elrond

Yılın, belki de son 10 yılın en çok beklenen oyunu HL2 nin kaynak kodu internete sızmış durumda. Community kan ağlıyor desem yeridir. http://www.halflife2.net/ sunucuları rekor üstüne rekor kırıyor. 3 saat gibi bir sürede 1000' in üzerinde yollanan mesajdan sonra Valve´den Gabe Newell forma girdi ve olayı resmen doğruladı.

Gabe' in postu... HL2.net in serverları hala ayakta ise...

Gerçekten sinir bozucu bir durum. 3 yılın emeği telef olabilir. Başka yazacak bir şey bulamıyorum. Hala fake olabileceğine inanlar var. Ama yukarıdaki post silinmiş değil HL2.net moderatorleri tarafından...

Lucas Arts´ın güzel bir adımı

conan

Eğer siz de benim gibi bir Lucas Arts manyağı iseniz, size güzel bir haberim var o zaman :) Lucas Arts, LFNetwork şirketiyle anlaşıp Lucas Arts oyunları ile ilgili dosyaların depolanıp indirilebildiği bir site açtı. Sitenin adı Lucas Files.

The Matrix oyun oluyor, sizde bir parçası olun...

redogre

http://www.shiny.com yeni Matrix filmini konu alan bir oyun üzerinde çalışıyor.
Oyun ile ilgili çok fazla bilgi yok ama daha güzeli var. sroch@shiny.com mail adresinden silah ve çeşitli objeler için 3 boyutlu modellerinizi satın alıyor. Tek şart gönderdiğiniz jpeg lerin diğerlerinden daha iyi olması. Ücret pazarlıkla belirlenecekmiş. Teslim aralığı 2001-07-01 - 2001-11-01 ve 3Ds Max benzeri bir programla yapacağınız düşük yüzeysayısına sahip modellerin texturelerinin 512x512 olması gerekiyor.
Detaylı bilgi http://www.shiny.com ve http://www.gamasutra.com adresinin "contract work" bölümünde var. Yanlız gamasutraya üye olmadan detayları göremiyorsunuz... Kimbilir belki de bir çok genç tasarımcının hayatının fırsatını yaratır bu oyun.....

Seri katil mi? Yoksa bilgisayar programcısı mı?

darkhunter

Burada eğlenceli bir flash var. Resmini gördüğünüz kişinin bir seri katil mi, yoksa bir programcı mı olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz. İnanın kişileri tanımayanlar için zor bir tahmin :) Kaynak : FM Forum