Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

0
coskung
TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.
"Merhabalar,

Ülkemizde kabul edildiği 4 Mayıs 2007 tarihinden beri İnternete Sansür uygulaması niteliğinde değerlendirilen ve geçen zaman süresi zarfında da bu korkuları haklı çıkaran 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesine İlişkin Kanun'un 10 maddesi uyarınca erişimin engellenmesi konusunda görevlendirilen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen Bey, 6 Kasım 2008 Perşembe günü saat 19:00-21:00 arası Dolapdere Kampüsü Eski Bina 130 no'lu Salonda yapılacak olan yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılacaktır.

5651 Sayılı Kanun'da yer alan açık hükme rağmen, kişilik haklarının ihlali dolayısıyla web sitesi kapatma kararı verilmemesi gerekirken Adnan Oktar'ın bu nitelikteki talepleri üzerine site kapatma kararı veren mahkeme kararlarını kanuna aykırı bir şekilde uygulayan, Alibaba.com, gazete Vatan, youtube, worldpress, ekşi sözlük ve son olarak da blogger.com, blogspot.com gibi Google'a ait blog sitelerini erişime kapatan, www.guvenliweb.org.tr'de yer alan kapatılan web sitelerine ilişkin istatistikler arasında ilk sırayı teşkil eden ve muğlak bir kavram olan "müstehcenlik" kılıfını kullanarak birçok siteyi kapatan İnternet Dairesinin başında görev yapan Osman Nihat Şen Bey'i programınız müsaitse dinlemenizi rica edeceğim.

Saygılarımla,

Leyla Keser Berber"

Görüşler

0
FZ
Misafir konuşmacı olarak katılması çok hoş. Kültürümüzde 'misafire saygıda kusur edilmez' şeklinde güzel bir düsturumuz da vardır, o halde saygıda kusur etmeden kendisini epey bir terletmek ümidiyle ;-) Sıcak bir ders olacağa benzer.
0
Onur_Yerlikaya
Misafir umdugunu degil buldugunu yer :)

0
FZ
Kültürümüzde acılı yemeklerin, çeşit çeşit biberin de tadına doyum olmaz, değil mi? ;-)
0
dtemarti

Bugün konu ile ilgili tv ekranlarında ilgili kişilerin yorumlarını dinledim de daha çok kere @ işareti sonrasını sorguya koyarak filtreleme yapacağız. İşin ilginç yanı spikerin bazı programlar aracılığı ile (proxy server prog.) bu sitelere bağlanabildiğine dair tiyo vermesi.

0
javamorg
İHBAR KONUSU: İntihara sürükleme
İhbar Edeceğiniz İçeriğin Yayınlandığı URL Adresi: http://www.ihbarweb.org.tr
İhbar Edeceğiniz İçeriğin Detayları: Internette girilecek site bırakmayan zihniyet beni intihara sürüklüyor.
Sonuç Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz? +
0
sundance
Benim bildiğim Butch, şahane bir sticker yapar.

Çek elini Internet'imden diye!
0
anonim
Biz katilamayacak olanlar icin birileri kaydetse? Nasil guzel bir kamu hizmeti olur...
0
sefalet

Şahsen, çok ilginç açıklamalar beklemiyorum. Kurum başkanının fikirlerinden yola çıkarsak...

0
hcg
İzleyen oldu mu? Yorum alabilsek konuşma hakkında güzel olurdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Birleşen birleşene.. Ne olacak bunu sonu?

elrond

AOL AT&T Broadband`i satın alacakmış. AT&T`nin önemli yatırımcılarından Liberty Media yönetim kurulu başkanı John Malone böyle bir açıklama yapmış. AT&T Broadband`in hissedarlar toplantısından da bu haber sızmış. At&T broadband Amerikanın önemli kablolu internet erişimi firmalarından biri. Daha önce Comcast AT&T ye teklif vermişti. AOL ve AT&T konuyla ilgli yorum yapmaktan kaçınıyor. Açıklamanın spekülasyon olduğunu iddia edenlerde var.

MailExpire, faydalı bir olay!

larweda

Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.

Akdeniz Havzası Fiberoptik Kablo Sistemi

yalcink01

TürkTelekom; "Akdeniz havzasında, uzantıda Avrupa ve Amerika’ya geniş kapsamlı erişim sağlanması amacıyla ülkemizde ve İtalya (Katanya)’da termine olacak bir uluslararası denizaltı fiberoptik kablo sisteminin temin ve tesisi " işi ihalesini sonuçlandırdı. 6 aylık bir süre içerisinde bitirilmesi planlanan bu projeyi 37.000.000 USD bedelle MEDITERRANEAN NAUTILUS LIMITED şirketi gerçekleştirecek. İş hem İtalya hem de Türkiye' de yürütülecek. Bu işin sonunda umarım internet yurtdışı çıkışlarında bir rahatlama meydan gelir. Uzakta, bizim olmayan bir köyde meydana gelen depremle, yıkılmayacak bir internet erişimi dileğiyle.......

NOT: henüz resmi sözleşme imzalanmadı. Ayrıca bu işin sonunda ne kadarlık bir bant genişliği elde edileceği hakkında bir bilğiye ulaşamadım. Şayet bilen varsa, bizide aydınlatırsa sevinirim.

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.

ICQ`da Patladı !

sundance

Akşam eve geldim Butch ile iki satır bir muhabbet edeyim, bir iki yeni projeden bahsedeyim diye Internet`e girdim. O da ne ICQ `Rate Limit Exceed, Please Try To Connect In A Few Minutes` demez mi ?

Şu ana kadar Internet üzerindeki en iyi fikirlerden biri olan ICQ`nun, aynı zamanda Internet üzerindeki en kötü planlanmış ve uygulanan yazılımlardan biri olması bir yana (neden açık hali ile 20küsur mb bu ICQ 2000!) sanırım artık onlar da Türk`ün gücü karşısında yetişemez hale geldiler :)
İddia ediyorum ICQ kullanıcılarının dörtte biri Türk ve bu sayı gittikçe de artıyor :)) Benim aldığım mesajı siz de aldıysanız veya sebebi hakkında bilginiz varsa bir yorumda bulunuverin