Türk Dikey Arama Motoru

0
anonim
Türk dikey arama motoru Karnıyarık kullanıcılardan ilk geri bildirimleri almak amacıyla beta olarak açıldı. Kullanıma açıldıktan bir kaç gün sonra da KillerStartups'da bir inceleme yazısı yayınlandı.
Sitenin hakkımızda kısmında ise şöyle yazılmış:



Karnıyarık internet mağazalarında satılan ürünleri sizlerin daha rahat araştırabilmesi için tasarlanmış bir dikey arama motorudur . Ana amacı, alışveriş yapacak siz kullanıcının, ister internetten olsun ister günlük hayattaki mağazalardan, bilinçli bir şekilde alışveriş yapmalarına yardımcı olmaktır. Karnıyarık sadece bir fiyat karşılaştırma aracı değildir. Aranan bir ürünün degisik magzalardaki fiyatlarini görmek bu amaca hizmet edebilmektedir, ama ana amacı ürünler hakkındaki herhangi bir bilgiye tek noktadan rahatça ulaşmaktır. Planlarımız arasında aradığınız bir ürün ya da modele ilişkin internetten fiyat dışında bir çok bilgiyi getirmek yeralmaktadır ve sistemimiz bu fikir üzerine kuruludur. O yüzdendir ki Karnıyarık bir fiyat karşılaştırma, en ucuz ürünü bulma sistemi değil, ürünler için bir dikey arama motorudur.

İlgili Yazılar

Her işe yarar network kablosu!

sundance

Yanında laptop taşıyan hemen hemen bütün ağ yöneticileri bir cross kablo bulundurur. Biraz abartanlar, bunu patch kabloya çevirecek bir çevirici de yapıp, ek aparatına bağlarlar. Öte yandan hala routerlara bağlanmak için terminal kablosu gerekir, bunların da cinsleri vardır vs. vs.

Bütün bunlardan sıkılan bir arkadaş 5'i bir yerde ağ kablosu projesini hayata geçirmiş. Projenin son aşamasını oluşturan loopback kablo test cihazını isterseniz ThinkGeek'den alabilirsiniz. Ya da oturup herşeyi kendiniz yapar, keyfini çıkartırsınız.

Ağa Düşen Piyano

FZ

Kanada´daki bazı kuruluşlar, yüksek hızlı bilgisayar ağlarıyla birbirlerine bağladıkları piyanoları kullanarak hem müzik eğitimini kolaylaştırıyor hem de bilinen müzik eğitimini değiştiriyorlar.

CANARIE (Canada´s Advanced Internet Organization) adlı kuruluş ve ona katkı veren Acadia Üniversitesi, Krallık Müzik Konservatuarı (RCM) ve Yamaha Kanada Müzik tarafından oluşturulan 365,000 Kanada dolarlık fonun kullanılacağı bu projenin adı MusicPath (http://musicpath.acadiau.ca). Proje, CANARIE´nin geliştirdiği CA*net4 adlı Kanada´nın yüksek hızlı ulusal araştırma ağı aracılığıyla sayısal akustik piyanoların birbiriyle bağlanmasını kapsıyor. CANARIE´den Martin Sampson´a göre MusicPath projesiyle müzik öğrencileri ve öğretmenler birbirleriyle gerçek zamanlı olarak iletişebilecekler. Örneğin bir öğrenci A şehrindeki sözü edilen piyanolardan birinin bir tuşuna bastığında, B şehrindeki eğitmenin önündeki piyano da aynı sesi çıkaracak. Videokonferans sistemiyle desteklenecek olan bu çalışma, öğreten ve öğrenci arasındaki coğrafi farkı da ortadan kaldıracak.

Haberin devam Türkiye Bilişim Derneği Dergisi´nde.

Milyonluk web sayfasının son numarası!

sundance

Daha önce haber yaptığımız MillionDollarHomepage.com'da finale yaklaşıldıkça heyecan artıyor.

26 Ekimden bu yana $504,000'lık satış yapan MillionDollarHomepage.com son bin pixeli de ebay üzerinden $1 fiyatla satışa çıkartmış. 151 kişi teklif vermiş durumda ve şu anki fiyat $38,200. Bir sonraki aşama da bence domain ismini satmak olur herhalde :)

Cisco’dan Web’i genişleten yazılım

pulsar

Cisco, internete daha fazla cihazın bağlanmasını sağlayan yeni IP standardını destekleyen yazılımı ay sonunda çıkarıyor.
Dünyanın en büyük ağ ekipmanı sağlayıcısı Cisco Systems, Internet Protocol version 6 (IPv6) kullanan router ve sunucular için geliştirdiği yeni yazılımları mayıs sonunda çıkaracağını duyurdu.

Telefon ve Adsl tarifelerine indirim

anonim

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ses iletimine gelecek indirimin Pazartesi günü onaylanarak uygulamaya gireceğini, Adsl ile ilgili indirimin ise yakın zamanda açıklanacağını söylemiş.
Kaynak: Ntvmsnbc