Ücretsiz Metasploit Eğitimi

0
parsifal

İlgili Yazılar

Rapid7, Metasploit’i Satın Aldı

anonim

Türkiye satışlarını, Endersys’in yaptığı önde gelen “bütünleşik zayıflık tarama sistemi” üreticisi Rapid7, dünyanın en geniş exploit veritabanına sahip açık kod “penetration test framework” Metasploit projesini satın aldı.

The Legend of Puffy Hood

barisozyurt

Only one remote hole in the default install, in more than 7 years!" sloganlı ailenizin işletim sistemi OpenBSD, 1 Kasım'da yayınlayacağı 3.4 sürümünün sürüm şarkısını duyurdu: The Legend of Puffy Hood

Bayrağı yakalamaya çalışanları yakalayın!

conan

Her sene DEF CON dünyanın en büyük "hacking party"sini düzenliyor. Capture the flag ismi verilen bu partiye dünyanın dört bir yanından hackerlar katılıyor. Göreviniz 72 saat içerisinde bir sisteme girebilmek!

İşte bu kargaşada da The Shmoo Group da oluşan bütün trafiği loglamış ve de online olarak internet ortamına sunmuş. 5.8 GB'lik herhalde dunyanın en büyük IDS testinin sonucunu indirmek isteyenlere kolay gelsin! :)))

Not: ben baktığımda site sanırım slashdot etkisinden down olmuştu ;) Yine de referans olarak linkleri vereyim dedim.

Internet`i dinleyenlere bombardıman girişimi

conan

LoveBug virusunun bir degişkeni olan ve Sophos tarafından VBS/LoveLet-CL olarak adlandırılan yeni virus NSA'in dünya iletişimini dinleme projesini aşırı yüklemek amacıyla yazılmışa benziyor! Email yoluyla kendini kopyalayan virüs kendini kopyalarken icinde "NSA national security agency code PGP GPG satellite cia yemen toxin botulinum mi5 mi6 mit kgb .mil mil base64 us defence intelligence agency admiral diplomat alert! BATF" gibi anahtar kelimeler taşıyor. Amaç iletişimi dinleyen Echelon'u aşırı yüklemek. Gerçi projenin asıl çalisma prensibi anahtar kelime yakalamak degil. Pattern yakalamak uzerine kurulu bir sistemi bu sekilde flood etmek bana yararsızmış gibi gözüküyor.

Live CD'ler ve read-only mount

e2e

GNU/Linux'un en büyük katkılarından biri de Live CD'ler oldu. Knoppix ile başlayan Live CD serisi şimdilerde epey bir arttı. Live CD'lerin en temel kullanım alanlarından biri de "forensic", yani "kırılmış" bir sistem üzerinde iz sürme, kanıt bulma vs. Live CD'lerin makinadaki disk bölümlerini read-only mount etme özelliği sayesinde diskte herhangi bir kanıt kaybına neden olmadan bu işlem rahatlıkla yapılabiliyor, ya da en azından öyle düşünülüyordu.

Linux-Forensics.com'da yer alan bu incelemeye göre bu konuda istisnalar var. Yazar, EXT3 ve Reiserfs dosya sistemi olan disklerde read-only mount edilmesine rağmen disklerdeki hash değerlerinin değiştiğini belirtiyor. Bunun bu dosya sistemlerinin journaling özelliğinden kaynaklanıyor olabileceğini de ekleyen yazar, bunun sadece Knoppix'in değil, denediği başka Live CD GNU/Linux'larda da olduğunu söylüyor.