Ünlü Hacker Yakalandı

0
parsifal
Antalya'dan Sharpen More bildiriyor...
İstanbul'un çeşitli semtleri ve Antalya'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla 15 kişilik hacker grubu yakalandı. Kendini hackerlık işlerine kaptırdığı için klima alacak zamanı bile bulamayan ünlü hacker laptop bilgisayarının başından kalkamadan yakalandı.

Görüşler

0
mturker
Gazetelerin okuyucu yorumlarına gözattım. Yazmışlar "çok zeki bu adam, kullanılmalı", "devlet bunun gibi zekalara sahip çıkmalı", "bunu da alırlar amerikaya, bari bu adamı Türkiyede tutsunlar".
Yuhhh, başka birşey öneren var mı ? Ödüllendirelim isterseniz, bir de yat, kat verelim çok zeki ya bu adam, gurur duyduk Türk milleti olarak. Heykelini de dikelim son olarak (donla olsun ama zihinlerde öyle yer etti bozmayalım).


0
erhanbaris
hacker değil bilgisayar korsanı olması gerekiyor.
birbirinden farklı kavramlar. karıştırmıyalım

www.belgeler.org/howto/hacker-howto/hacker-howto.html
0
anonim
Fazlamesai net üyelerinin en az yüzde 90'ı trojan kullanmayı, exploit ile karşı bilgisayara sızmayı, web tabanlı script açıklarını kullanmayı biliyordur. Bunları iyi niyetle kullanırsanız "HACKER" olursunuz, ama kötü niyetle kullanırsanız "HIRSIZ" olursunuz.
Bence bilgisayar bilgisini kullanarak banka hesaplarına girip, para çalan kişilere "HACKER" demeyelim. Bence bunlar da düpedüz "HIRSIZ" dır.
"HACKER" kelimesinin Türkçeye dönüştürülmüş hali "bilgisayar korsanı" olduğu ve tüm "bilgisayar korsanları" hırsız olmadığı için bunlara bilgisayar korsanı bile denmemeli.

0
dtemarti
Benim dikkatimi çeken şu oldu. Antalya'da olup da klimasız ev düşünemiyorum. Torosların yamaçlarında rakımı yüksek bir dağ evinde yakalanmışlarsa o başka.
0
ZZombie
teorisyen'in dediklerine sonuna kadar katılıyorum.
Ne yazık ki basınımız ve halkımız bu işin nasıl yapıldını "kurtlar vadisi" tarzı filmlerden görüp öğreniyor.

Örneğin pek sevgili polat abimiz bir gazete ilanına bakıp yanlışlık belirliyor. Bunun isviçrede bir banka olduğunu fark edip kısa sürede (1 saatten az) bakayı hackleyip hesap bilgilerine erişiyor.

İşten az çok anlayanların verdi tepki "Hadi leyn." şeklinde iken diğer çoğunluk grup ise "Vay beeaa... Adam nasıl da bankayı dize getirdi iki dakikada." şeklinde yorumluyor.

Benzer olarak "Tamer Şahin" vukatı var.
Hackerlik ile hiçbir alaksı olmayan bir durum ile (fax çekerek) süper online DNS lerini yönlendirdiğini buradaki herkes bilir. Hiçbir şekilde fiziki müdahaler olmadan sistem hacklamak te burada ortaya çıkan bir durum. Keza olayın ardından "Hacket By T.Ş." yazan pek çok hack edilmiş site çıktı. Bilenler bilir, bunlar da aslında Tamer Şahine ait değil, şu an ismini hatırlayamadğım bir başka hackerin ürünü.

Zati insanın hack ettiği bir sisteme adını yazması oto-ev hırsızlarının blog tutması gibi bişi :)
0
inf0
"TS vukuatı" eğer senin anlattığın gibiyse yine de Sosyal Mühendislik olayıdır.

Sosyal Mühendislik Saldırıları
Sosyal mühendislik nedir?
0
ZZombie
Aslında hem bir sosyal mühendislik, hem de değil.

Zira SuperOnline tarafından hiçbir bilgi sızdırılmamış.
Sorun tamamen o donem network solutions'un kabul etti FAX ile gelen taleplerin fazla incelenmeden kabul edilmesine dayanıyor.

SuperOnline adina duzenlenmis sahte bir fax ise DNS bilgilerini değiştiritip kendi sunucusuna aktarmistir.

Doğal olarak giriş yapan tüm kullanıcılar da aslında kendi sitesine yönledirilmekte.
(Hatta o sirada ip uzerinden super online servislerine de ulasabilmekteydiniz)

Günümüzdeki sosyal mühendislik ise hackerlik için değil de, daha çok düşük seviye internet kullanıcısına sahte e-mail atarak banka bilgilerini kendilerinin girmesini sağlamaktan geçiyor.

Ki aslında bu da hackerlik değildir. Zira ortada hack edilen bir sistemden söz edemeyiz. Bu düpe düz dolandırılıcıktır. Aradan bilgisayar'ı çıkarırsanız gerikalan herşeyin aslında dolandırıcılık olduğunu daha iyi görürsünüz.

Fakat ne yazık ki halkımız işin içinde bilgisayar girince bu türde dolandırıcıların NASA, CIA vb. sistemlere giren adamlar sanıyor. (öyle olsa gam yemem, taktir eder, ilk iş kendi hayati sistem noktalarıma bilinçli saldırı yapıp güvenlik açıklarını tespit etmesi için görevlendirmek olurdu.)
0
robertosmix
Maalesef domuzluk yapan amatör bilgisayar korsanlarına saygı duyulan bir ülke haline geliyoruz gün geçtikce. Oysa eğer bir bilgisayar korsanı yakalanıyorsa mutlaka başarısızdır. Bunlara hacker denmesi de ayrı bir hikaye. :))
0
Guardian
üşenmemişler birde yan profil çıplak resmini mi çekmişler adamın..

ahh şu medyamız...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Komik İşaretli Uyarılar

Soulblighter

İşaretli uyarıları hepimiz biliriz. Uyarı, bilgilendirme v.b. amaçlarla kullanılırlar. Bazı işaretli uyarılar ise aksine güldürmek için yapılmışlar sanki :) İşte güldüren işaretli uyarılar

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...

Nasıl CV yazılır ?

sundance

Hepimizin hayatında "CV yazmalıyım, ne yapsam, nasıl yazsam?" dediği bir dönem olmuştur. İyi kötü herkes birilerinden formatı kapıp cv yazar, bkz. Enver Altın'ın CV'sinden benim çektiğim kopya

Fakat bir de gerçekten yaratıcı olanlarımız var ki onlar uzun süre iş aramıyor :)

Microsoft iPod'a El Atmış Olsaydı...

Chriseba

YouTube'da Microsoft'u "ti"ye alan ilginç bir video. Microsoft'un iPod'a el attığında nelerle karşılaşabileceğimizi gösteren güzel bir çalışma. İzlemeniz önerilir...

Emniyet Müdürlüğü E-Postalarımızı Gizlice İzliyor!

FZ

ANKA AJANSININ HABERİ: İzleme olayı şöyle ortaya çıktı: Emniyet'in mail kutusu dolunca, izlenen e-posta adreslerine yanlışlıkla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü- Bilgi İşlem Müdürlüğü imzalı "mail kutunuz dolmuştur, boşaltınız" uyarı yazısı geldi. Sanat ve Hayat Dergisi'ne mail gönderen okurlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bu uyarı mailiyle karşılaştı. Bu mail nedeniyle e-posta'ların da adrese ulaştırılması da engellendi. Emniyet'in kişisel e-posta adreslerini izlediği yine Emniyet'in yanlışlığıyla ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, bir dergiye kişisel bilgisayarlar üzerinden gönderilen maillere karşılık kendi e-posta servisi üzerinden uyarı mailleri göndermesi üzerine polisin kişisel mailleri de izlediği öne sürüldü. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Sanat ve Hayat Dergisi'ne yazılarını ve görüşlerini mail yoluyla aktarmak isteyen okuyucular ilginç bir uygulamayla karşılaştı. Okuyucuların e-posta'ları derginin adresine ulaştırılamazken, bu kişilerin adreslerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden uyarı mailleri gönderildi.

Türkiye'nin en büyük bilgi işlem ağına sahip olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı e-posta adreslerini kendisine yönlendirerek, izlemeye aldığı böylece, bu adreslerden yapılan yazışmaların bir kopyasının, Bilgi İşlem Merkezi'nin sistemine kaydedildiği belirtildi. Bilgi İşlem Merkezinin sistemi dolunca, sistemin otomatik olarak, kullanıcılara bu uyarı maillerini gönderdiği kaydedildi.

Haberin tam metnini burada okuyabilirsiniz.

Editörün Yorumu: YORUM YOK!