Yamuk Flash animasyonları artık sorun yaratmayacak! ;-)

0
loker
Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor. Bu sorunu sık izlediğiniz sitelerde yaşıyor ve sayfayı yeniden yükleyip gif ya da düzgün hazırlanmış bir flash ile izlemeyi umarak zaman harcıyorsanız lütfen mozilla'nın harika extension teknolojisine bir daha bakın...

Burada bulabileceğiniz extension ile flash dosyaları arka planda yüklenirken siz sayfayı izleyip, görüntülemek istediğiniz flash dosyasının üzerine tıklayarak bozuk da olsa izlemeyi tercih edebilirsiniz... Flash dosyaların bu aralar çoğunlukla reklamlar için bir araç olduğunu düşünecek olursak bir nevi pop-up blocker işlevi gördüğünü de iddia edebiliriz. Extensionları sevelim, sevmeyenleri bilgilendirelim.

Görüşler

0
bio
Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor.

Bu, bilinen bir Mozilla/FireFox bug'i (bugzilla id'sini simdi bulamadim). Hem de en sinir bozucularindan biri. Flash dosyasi falan yamuk degil, uzerine gelince genisleyen butun flash'larda oluyor.

"Harika extension teknolojisine" guvenip "seyretmeyin siz de flash animasyonlarini" diyeceklerine bu sorunu duzeltseler ne kadar da guzel olacak. Herkesi FireFox'a gecmeye tesvik ediyorum, sonra da bu olay baslarina geldiginde "gak guk" seklinde gecistirmek zorunda kaliyorum.
0
loker
Onlar değil ben önerdim extension ile geçiştirmeyi :) Bu arada kimi flashların üzerine gidince genişlediğinden bile bi haber olan ben, sitelerin bu kadar çok reklamla dolmasına kıl olduğum için bir taşla iki kuş diye baktığım için yazayım dedim...

Evet bu du durumda derhal düzelmeli... Ben extension'ı disable etmem gerçi, reklamcılar düşünsün ama :-p
0
oktay
AdBlock uzantısı da yapabiliyor aynısını (ve fazlasını).

Oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Yerelleştirmede Bir Adım Daha

FZ

Debian Türkiye camiasının tek kişilik ordu modeli çalışan gönüllülerinden Recai Oktaş'ın Debian Türkçe listesine attığı son mesajı paylaşmak istedim:...

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

En hızlı browser hangisi?

anonim

En hızlı web browserinin ne oldugu konusunda tartışmalar güncelliğini koruyadursun, Linux, Mac ve Windows işletim sistemleri altında yapılan bir test ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Firefox ve Thunderbird 1.5.0.4 çıktı

anonim

Firefox ve Thunderbird 1.5.0.4 sürümleri çıktı.

Yeni sürümlerde, daha önceki sürümlerde bulunan güvenlik sorunları ortadan kaldırılırken, yazılımların istikrarlı çalışması konusunda da ilerlemeler kaydedildi.

Biz de bir gazeteye Mozilla Firefox için tam sayfa reklam verelim!

anonim

spreadfirefox.com'dan bir bomba daha: Firefox için gazeteye tam sayfa reklam.
Biz de böyle birşey yapabilir miyiz?

Fazla değil ama benden 20 milyon (20 YTL) çıkar. Bazı firmalar da destek olabilir sanırım. ;-)