fazlamesai'ye soralım: Site'de yenilik istiyor musunuz?

2
murat

Görüşler

2
HasSimois

Üretmeyen ülkenin üretmeyen paylaşım ortamı. İçerik yok siz wordpress mi, patagonya cms mi olsun tartışmasındasınız. Bende ümit etmiştim ki içerik ile ilgili birşeyler konuşuluyor. Yine boş, bomboş kalbim. Herkesde bir ne etlliye ne sütlüye enerjisi. FZ yine lisp demiş (hoşuma gitmedi değil :D) İçerik herşeydir. txt dosyasıyla yayınlasanız da farketmez.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

istanbul - ankara - izmir... Ya peki diğerleri???

parsifal

Kendi sanal mekanlarımızda yaşıyoruz hayatımızı. Büyük şehirlerde oturuyoruz. Bağlantılarımız çok hızlı çalışıyor. Gelişiyoruz, hızlanıyoruz. Peki ya diğer şehirler de durum nedir acaba? Biz "iletişim çağını" oluşturan bir avuç kullanıcıyız esasında...

fazlamesai.net'e soralım: Genç bir yazılımcı adayına ne tavsiye edersiniz?

FZ

Genç bir arkadaşımızın bana yolladığı e-postaya özelden cevap vermek yerine FM ortamınının kolektif deneyiminden ve yol göstericiliğinden faydalanalım dedik. Kendisinin de izniyle iletisini burada yayınlıyor ve deneyimli bilgisayarcılardan yol göstermelerini istiyoruz:

"Emre Bey merhaba,

Ben ileriseviye.org'daki yazılarınızı takip edebildiğimce/kavrayabildiğimce okumaya çalışıyorum. Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum. Ben Berk Aydın. Şu anda H. Avni Sözen Anadolu Lisesi 2. sınıfta okumaktayım. Gelecek sene üniversite giriş sınavına gireceğim. Aynı zamanda da amatör bir şekilde programlama dilleri ile -naçizane C, C# ve Java- ilgilenmekteyim.

Fazlamesai.net Radyoda

sundance

Bugün (20 Şubat 2002) Saat 14:30`da Burç FM`de küçük bir söyleşiye Fazlamesai ekibi olarak katılacağız.

\r Eğer ilginizi çekerse bulunduğunuz bölgedeki Burç FM frekanslarından radyo ile ya da online olarak dinleyebilirsiniz.

Bilgisayar Biliminin/Mühendisliğinin Anlamı

FZ

Eminim bu siteyi takip eden insanlardan bir kısmı genç arkadaşların sorduğu "ya, hocam ben bilgisayar okumak istiyorum, bilgisayar mühendisi olacağım, ne dersin?" şeklindeki sorulara maruz kalmıştır. Bu tür sorulara kapsamlı ve sistematik olarak cevap vermek, genç (ya da yaşlı) insanları "bilgisayar mühendisliği/bilgisayar bilimleri" nedir, ne değildir konusunda aydınlatmak kolay değildir. Ancak geçen gün sundance arkadaşımın bana gönderdiği bir belge bu konuya son noktayı koymuş durumda: ODTÜ'den Dr. Göktürk Üçoluk'un BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR başlıklı yazısı sanırım konu ile ilgili hemen herkesi aydınlatacak nitelikte.

fazlamesai.net'e soralım: Özgür yazılım için neden GNU/Linux?

numb

Öncelikle, makalenin orjinali için buraya göz atabilirsiniz.

Makalede genel olarak birçok önemli özgür yazılımın [1] Microsoft Windows versiyonları da olduğundan ve ne yazık ki bunları MS Windows üzerinde konfigüre etmenin ve kurmanın çok çok daha kolay olduğundan bahsedilmiş.