Google Hacking Database (GHDB)

0
sonereker

İlgili Yazılar

GNU/Linux için NX yaması

anonim

Zdnet'in haberine göre Redhat ve İntel özellikle virüs ve solucanlara karşı etkili olacağı düşünülen NX (not execute) teknolojisini destekleyen bir Linux yaması yazılım yayınladılar. Microsoft'un bu desteği service pack2 ile birlikte bu yılın üçüncü çeyreğinde vermesi umuluyor. Linus Torvalds'ın bu teknolojiye olumsuz yaklaşmadığı da yine aynı makalede yer alıyor.

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.

Nessus 3 çıktı

darkhunter

Bilinen en iyi zayıflık tarama araçlarından biri olan Nessus'un, 3'üncü versiyonu geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Nessus'un yeni sürümü şu an için sadece FreeBSD ve Linux için çıktı. Windows, MacOS X ve Solaris için 2006'nın ilk ayları ön görülmekte. Hali hazırda destek verilen dağıtımlar şöyle :

Mozilla Suite - Firefox - Netscape IDN Host Remote Buffer Overflow Exploit

y0rk

Mozilla suite için nurtopu gibi bir bug daha bulundu. Detay için http://www.frsirt.com/...
Henüz yayınlanmış bir yama yok.

Ücretsiz Metasploit Eğitimi

parsifal

Backtrack geliştiricilerinin kurmuş olduğu Offensive Security grubunun, üzerinde zaman harcayarak hazırlamış oldukları ücretsiz eğitim serisininden bir yeni eğitim: Metasploit Unleashed - Mastering the Framework