İlgili Yazılar

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.

Google: Gizlilik mi?

tongucyumruk

Bundan 10 yıl kadar önce Sun Microsystems'tan Scott McNealy "Kişisel gizlilik mi? Aşın artık böyle şeyleri" demişti. Günümüzde her hareketiyle kişisel gizlilik konusunda yeni soru işaretleri yaratan ailenizin arama motoru (web tarayıcısı, ofis programı, e-posta sistemi, reklamcısı, anında mesajlaşma yazılımı ...) Google'ın CEO'su Eric Schmidt CNBC ile yaptığı bir röpörtajda "eğer birşey yapıyor ve insanların haberi olmasın istiyorsanız, belki de o şeyi yapmıyor olmanız gerekiyordur" şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha açık cümlelerle ifade etmek gerekirse: Neden birşeyleri gizlemeye çalışıyorsun? Yoksa sakıncalı birşeyler mi yapıyorsun?

Şirket Portalleri İçin Yeni Alternatif

anonim

Google geçen yıl JotSpot'u satın almıştı. Şu anda bunu ürün olarak portföyüne ekledi. Ürünün adı ise "Google Sites". Amaç Microsoft Sharepoint, Lotus Collaboration Suite, SAP Portal, Oracle Portal gibi kurumsal portal yazılımlarına alternatif olmak. Google her konuda iddialı olduğunu bu konuda şampiyonluğa oynamak istiyor.

2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

xelon

Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.

Google Summer of Code 2008 başladı!

anonim

Geçtiğimiz üç yıl boyunca açık kaynak dünyasında ağırlığı artan ve 90 ülkeden 2000 kadar programcının gözetiminde 1500 öğrencinin yarattığı ürünleri yazılım dünyasına bağışlayan Google Summer of Code 2008 başladı!