Google OS olabilir mi?

0
TiberiusKirk
osnews.com'da yer alan makaleye göre, Google ve Microsoft arasında başlayan arama motoru rekabeti dramatik biçimde vites büyütüyor...

Acaba Google OS diye bir şey olabilir mi? Google hedef büyütüp insanlara çok daha geniş ve güçlü bir kullanım şekli sunabilir mi? Halihazırda elinde en güçlü arama mekanizmalarından biri mevcut, haber servisleri, her yerden erişilebilir ve çok kolay kullanılabilir bir e-posta... Her kullanıcısına 1 GB alan yerine 10 GB alan verdiğini, dosya izin ve paylaşım mekanizmasını kurduğunu, hızlı bir Internet bağlantınız olduğunu düşünün. Nereye giderseniz gidin, hangi bilgisayarı kullanırsanız veriniz erişilebilir durumda. Yeni bir işletim sistemi ya da yeni bir uygulama süiti ya da belki yepyeni kavramlar...

Görüşler

0
nehuse
Ms in bu tip internet üstünden program hizmeti sunma düşünceleri olduğu biliniyor .Bu sayede örneğin bilgisayarınıza word kurmak yerine bu servisi veren bir server a bağlanıp bu işi onun üstünden yapabilmeniz hedefleniyor.Ms bu sayede kopya derdinden de kurtulmayı hedefliyor.Elbette rakipler de bu alanı değerlendirecek bu yüzden ileride google ın kelime işlemci hesap tablosu vb hizmetleri verebileceğini düşünüyorum internet git gide daha çok hayatımıza giriyor bu sayede Google Os da olabilir neden olmasın ..
0
UnForTuNE
Web üzerinden çalıştırılan yazılımlar hatta işletim sistemi kullanım açısından çok parlak bir fikir gibi görünüyor. Böylece viruslere karşı da daha etkili olunabilir. Bunun yanında kimseye korsan yazılım kullanma şansı tanınmamış olur. Belli ki korsan yazılımlar için en uygun teknolojinin ne olduğu artık az çok belli olmuş. Ancak bence bütün mesele böyle bir şey gerçekleştiğinde bunun bize kaça mal olacağı?
0
bilimsel
"The First $20 Million Is Always the Hardest" diye 2002 yapımı bir film vardı. elemanımız pc99 diye bi projeye bulaşır. amaçları 99 dolara pc üretebilmektir. monitör yerine hologram bir arayüz, fare ve klavye yerine özel eldivenler, 69 satır kodluk ! bir işletim sistemi oluştururlar ve gerekli yazılımların internet üzerinden kullanılmasına karar veririler.
MIT deki profesör bunu izledikten sonra mı gaza gelmiş acaba diye düşündürmüştü beni.

http://www.imdb.com/title/tt0280674/

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2682&mode=&order=0&thold=0
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google: Aziz mi Şeytan Mı?

anonim

Artık Google ile ilgili haberleri okumaktan biz usandık fakat Google yeni ürünler çıkarmaktan usanmadı. Google'ın çıkardığı son son ürün Google Homepage API yardımıyla istenildiği şekilde web sayfaları düzenlenebilecek, tabii ki ajax ve atom teknolojileri üzerinden.

Detaylı bilgi için buraya, APIiçin buraya bakabilirsiniz.

Google Instant Messenger

sundance

Biliyoruz, Google onu yaptı, google bunu yaptı haberlerinden sizlere gına geldi, ama ne yapalım, herkes seyrediyor Google ise yapmaya devam ediyor.

Son olarak Google bir anında mesajlaşma yazılım şirketini satın almış. Bildiğiniz gibi, uzun bir süredir Google'ın jabber tabanlı (doğrusu bu;) bir anında mesajlaşma yazılımı üzerinde çalıştığının söylentileri vardı. Ama bu hareketle, kullanıcıların dünya üstünde bulundukları yere göre arama vs. yapabilen, değişik bir sistemi satın almış bulunmaktalar.

Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in bir sözü var "İlk yap, en iyisini yap, herşey değişsin". Sanırım Google'cılar da bu yolda.

Go 1.8 ile milisaniyeden kısa süren çöp toplamalar

tongucyumruk

Google'ın 2010 yılında, tam da biz çıkarıldığı günü gönül rahatlığıyla kutlayamayalım diye 10 Kasım'da duyurduğu programlama dili Go, bu sıralar yazılım geliştirme dünyasını ciddi biçimde sallıyor.

Generic'lerin eksikliği, hata yakalama konusundaki pek çok insana itici gelen yöntemleri gibi sebeplerle Go çok tartışılan bir dil olsa da herkesin kabul ettiği bir yönü var: Performans!...

Çin işi Google!

anonim

Google her zaman iyi haberler verecek değil ya, bu Google haberi de sahip olduğu avantajları kamu zararına ama kendi bütçesi yarına kullanan Google ile ilgili.

Google'dan WebApp

anonim

Bildiğiniz herseyi unutun...

Google WebApp isimli yeni bir framework ile hem Amazon EC2, S3 gibi servislere rakip çıkıyor, hem de web uygulamalarını geliştirebileceğimiz yeni bir platform sunmuş oluyor.