Google Web Toolkit (GWT)

0
Skeleton

Görüşler

0
yilmaz
ikisinide şöyle bir inceledim.
GWT çok fazla js kodu oluşturuyor. 2-3k lık dosya 15-20 k ya çıkabiliyor. js koduda baya karışık düzenlemek biraz zor.
YUI deki bileşenler objeler o yuzden oluşuyor içine js yazması kolay fakat bunda da bazı bileşenlerde opera da problem çıkarıyor. "drag n drop" ve "slider" biraz problemli.
0
cbc
gwt nin ürettiği js kodunu neden değiştirmek istiyorsunuz ve nasıl yapıyorsunuz? kullanıcıya varmadan filter mı kullanıyorsunuz?
0
yilmaz
dinamik üretilen içeriğe göre js kodunda ufak değişiklik yapmak gerekiyor bazen. tekrar java kodu yazıp ondan mı çevrim yapayım.
0
cenkcivici
Evet GWT nin kotu tarafi Java kodundan olusturulan JS kodlarinin cok kotu olmasi. Autocomplete gibi birsey yazmak prototype ile ornegin 10-15 satir ise bu GWT ile 10 katina cikiyor.
0
mbayer
Örnekleri inceledim yahoo'nunki daha kullanışlı geldi. Google neden sunucuyu java tabanlı server üzerinde çalıştırıyor kendisi java kullanmadığı bir gerçek. Siz bunlarla oyalanın mı diyor yoksa taşıması kolay diye mi yaptı :)
0
ahmetaa
google java kullanir. kesin bildigim reklam sisteminin sunucu yani tamamen java. gmail, Blogger ve kismen Gtalkin sunucu tarafinin (buyuk cogunlugunun) Java oldugunu okumustum.
0
ahmetaa
eger vaktiniz varsa suradan dinleyebilirsiniz. http://www.javapolis.com/confluence/display/JP05/2006/02/12/Joshua+Bloch+and+Neal+Gafter+interview
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google SoC'a Katılan Türk Öğrenciler ve Projeleri

FZ

Necdet Yücel'in duyurusunu buradan da insanlarla paylaşalım: Kendilerine başarılar diliyor ve Eylül ayında ortaya çıkacak sonuçları merakla ve heyecanla bekliyoruz.

Google'dan Sosyal Fon

parsifal

Küresel yoksulluk, enerji ve çevre gibi sosyal konularda yapılacak araştırmalar için Google fon oluşturmaya karar verdi.
Fonun, halka arzlardan elde edilen gelirin %1'inin aktarılmasıyla oluşacağı, bu payın şirketin yıllık karının %1'ine denk geldiği belirtildi.

Kaynak: 13 Ekim 2005 Cumhuriyet gazetesi s.13

Google OS olabilir mi?

TiberiusKirk

osnews.com'da yer alan makaleye göre, Google ve Microsoft arasında başlayan arama motoru rekabeti dramatik biçimde vites büyütüyor...

Acaba Google OS diye bir şey olabilir mi? Google hedef büyütüp insanlara çok daha geniş ve güçlü bir kullanım şekli sunabilir mi? Halihazırda elinde en güçlü arama mekanizmalarından biri mevcut, haber servisleri, her yerden erişilebilir ve çok kolay kullanılabilir bir e-posta... Her kullanıcısına 1 GB alan yerine 10 GB alan verdiğini, dosya izin ve paylaşım mekanizmasını kurduğunu, hızlı bir Internet bağlantınız olduğunu düşünün. Nereye giderseniz gidin, hangi bilgisayarı kullanırsanız veriniz erişilebilir durumda. Yeni bir işletim sistemi ya da yeni bir uygulama süiti ya da belki yepyeni kavramlar...

Google'la eğlenmenin 55 yolu!

larweda

Internet'teki google ve arama motorları hakkında başarılı bloglardan biri olan Google Blogoscoped'un yazarı Philipp Lenssen'in yazdığı Creative Commons'la lisanslanmış "55 Ways to Have Fun With Google" adlı kitabı, kitap için yapılmış www.55fun.com sitesinden indirilmeye sunulmuş (Sadece ingilizce indirilebiliyor). Kitap her ne kadar kimilerine gereksiz ve anlamsız gelecek bilgiler toplamı olsa da, gerçekten eğlenceli detaylar barındırıyor. Göz atabilirsiniz.

RSS'ler İçin Google Reklamları

butch

Yoğun içerik sağlayan ve bu hizmeti ufak da olsa bir gelire çevirmek isteyenler için önemli bir rol üstlenen Google Reklamları, uzun bir süredir çözüm bekleyen bir konuya daha el attı. RSS besleme(feed) için Google Reklamları deneme sürüşüne bir süre önce başladı.